ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ




Υλικά για 6-8 άτομα:


500 gr. μπρόκολο
1 πακέτο κοχύλια ~ 500 gr.
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 ντομάτες στον τρίφτη ~ 250 gr.
100 gr. ξινομυζήθρα θρυμματισμένη ή 100 gr. blue cheese
λίγο ελαιόλαδο
15 ντοματίνια
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζετε το μπρόκολο για 6-7 λεπτά και το στραγγίζετε.
Στην ίδια κατσαρόλα βράζετε τα κοχυλάκια σε μπόλικο αλατισμένο νερό αλ ντέντε και τα σουρώνετε κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Παράλληλα, σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι και σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο για περίπου 7-8 λεπτά, απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Χαμηλώνετε στο μέτριο τη φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρώς.
Ρίχνετε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
Αδειάζετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο τα κοχυλάκια και το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνετε τα ντοματίνια, τον μαϊντανό και το μπρόκολο, ανακατεύετε απαλά, αλατοπιπερώνετε
Σερβίρετε πασπαλίζοντας το φαγητό με την ξινομυζήθρα.

Σχόλια