Πώς να φτιάξετε ζουμερά γιουβαρλάκια αυγολέμονο




Είναι πεντανόστιμα, χορταστικά και το κυριότερο είναι ένα από τα αγαπημένα κρεατοφαγικά πιάτα των παιδιών. Στη συνταγή που ακολουθεί θα δείτε βήμα βήμα πώς θα φτιάξετε τα πιο ζουμερά γιουβαρλάκια αυγολέμονο που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Τι θα χρειαστείτε



500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

¼ ποτήρι ρύζι καρολίνα

½ ποτήρι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

½ καρότο τριμμένο πολύ λεπτά

1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 αυγό

1 λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι θα κάνετε

Βήμα 1ο

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αυγό και το λεμόνι σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζυμωθεί καλά ο κιμάς.

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.



Βήμα 2ο

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε περίπου 2 λίτρα νερό, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.

Έπειτα, αλευρώνουμε ελαφρώς τα χέρια και ξαναπλάθουμε τα γιουβαρλάκια, ρίχνοντάς τα στο νερό που βράζει.Όταν τα βάλουμε όλα, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το μάτι και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε την σούπα από το μάτι μόλις είναι έτοιμη.



Βήμα 4ο

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι ή αναδευτήρα το αυγό μέχρι να αφρίσει. Μετά προσθέτουμε το λεμόνι και χτυπάμε για ακόμη ένα λεπτό.

Τέλος, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ για να «δέσει».



Βήμα 5ο

Με μια κουτάλα προσθέτουμε το μισό ζουμί της σούπας (το οποίο πρέπει να φτάνει στο σημείο βρασμού) σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχόμενα για να μην «κόψει »το αυγό και χαλάσει η υφή αλλά και η γεύση της σούπας.



Βήμα 6ο

Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα το αυγολέμονο και ανακατεύουμε ελαφρά την σούπα.



Σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



Σας φάνηκε... νόστιμο;

Σχόλια